Tine Castelijns

Tine Castelijns

Teammanager Handhaving & Toezicht en Advies

Er gebeurt elke dag wel iets leuks of interessants.

Werkt bij ons sinds

2008 (begon als trainee)

Favoriete plek in Haarlemmermeer

Fietsroute tussen werk en huis, langs de Hoofdvaart

Fun fact

Tine heeft een grote fascinatie voor het Midden-Oosten en studeerde Arabisch in Syrië

Vijf vragen aan Tine

1. Je begon als trainee en bent nu teammanager. Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren?

“Heel positief. Ik heb altijd gezegd: als er geen uitdagingen meer zijn, dan ga ik op zoek naar een andere werkgever. Maar dat is het leuke van Haarlemmermeer; als je ervoor openstaat valt er altijd weer iets nieuws te ontdekken. In de loop der jaren heb ik veel verschillende functies gehad. Ik ben nu teammanager en dat doe ik met heel veel plezier, maar dat is zeker niet het eindstation.”

2. Wat vind je zo leuk aan het werk als teammanager bij de twee verschillende teams?

“In mijn ene team zitten boa's met verschillende specialismen, straatcoaches en andere mensen met buitenfuncties, maar ook bijvoorbeeld analisten en adviseurs. Een diverse club. In mijn andere team zitten juristen. Een compleet andere tak van sport. De verschillende teams vergen ook verschillende stijlen in aansturing. Dat maakt het voor mij heel leuk. Ik ben trots op hoe we met z'n allen de gemeente veilig en leefbaar houden.”

3. Klopt het beeld dat mensen hebben van het werken bij een gemeente?

“Haha! Mensen denken bij een gemeente vaak aan 'stoffig' en 'paarse krokodil'. Dat geldt in mijn ogen niet voor Haarlemmermeer. Er werken hier veel jonge mensen, of jong van geest, en er gebeurt elke dag wel iets leuks of interessants. Voor een grote gemeente zijn de lijnen met het bestuur best kort. Bureaucratie is er wel, maar het is bij ons ook echt wel mogelijk om snel zaken voor elkaar te krijgen.”

4. En hoe zit het met de negen-tot-vijf-mentaliteit?

“Dat ligt eraan welke functie je hebt. Mijn boa's bijvoorbeeld, die werken in shifts tussen half acht 's ochtends en één uur 's nachts. Maar een kantoorfunctie kun je vaak redelijk flexibel indelen. Je hebt het allemaal zelf in de hand, en als je daar goed mee om kunt gaan is dat heel prettig.”

5. Tot slot: wat zou je willen meegeven aan toekomstige trainees en collega's?

“Kijk om je heen, praat met mensen en pak de kansen die je aangeboden worden. Mijn tip: sluit je aan bij de Jonge Ambtenaren. Deze club heb ik destijds samen met mijn medetrainees opgericht en bestaat nog steeds. Ik merk dat het netwerk heel waardevol is, juist als je nieuw bent. Je ontmoet veel mensen, kunt ervaringen delen en doet leuke dingen met elkaar. Nu ik kinderen heb ben ik zelf niet meer zo actief in de club, al sluit ik nog wel graag aan bij de pubquizzen.”

Word collega van Tine

Bekijk onze vacatures. Of lees de verhalen van andere collega's.

Ontvang direct vacatures die bij jou passen!

Staat jouw droombaan er nu nog niet bij? Meld je hier aan voor een jobalert. Je ontvangt dan per e-mail de nieuwste vacatures die passen bij jouw wensen.