Sahaar Jawanmardi

Sahaar Jawanmardi

Inkomensspecialist bijzondere bijstand

We leveren maatwerk en zoeken per situatie naar de beste oplossing.

Werkt bij ons sinds

2019 (begon als stagiair)

Favoriete plek in Haarlemmermeer

Haarlemmermeerse bos, voor een heerlijke wandeling door de natuur.

Fun fact

Ze komt vaak over als een rustige meid, maar heeft een hele stoere kant en wil graag haar motorrijbewijs halen.

Vijf vragen aan Sahaar

1. Waarom koos je voor een stage bij de gemeente Haarlemmermeer?

“Grappig dat je het vraagt. Bestuursrecht was namelijk een vak dat me op school minder interesseerde. We behandelden bijvoorbeeld casussen over bijzondere bijstand voor de aanschaf van een wasmachine, terwijl ik écht impact wilde maken. Het was moeilijk om een stageplek te vinden, dus toen deze kans voorbij kwam ging ik ervoor. En dat was een goede keuze! De praktijk biedt namelijk veel meer dan ik had verwacht. Ik behandel complexe aanvragen en zorg ervoor dat mensen bijvoorbeeld niet op straat komen te staan.”

2. En nu werk je bij de gemeente, hoe is dat gegaan?

“Vanaf dag één kreeg ik veel hulp en ondersteuning. Mijn collega's geloofden in me, lieten me fouten maken en stimuleerden me zaken uit te pluizen. Dat hielp me om snel te ontwikkelen. Toen mijn team bij de teamleider aangaf dat ze blij met me waren, werd ik al snel benaderd om in de zomervakantie te blijven werken. Daarna werd mijn contract verlengd en werkte ik naast mijn studie 24 uur per week. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Inmiddels ben ik vast in dienst en werk nu als een fulltime inkomensspecialist”

3. Studeren én werken: kun je dat combineren?

“Nou en of. De gemeente is namelijk erg flexibel. Ik mag mijn eigen uren indelen en heb regelmatig functionerings- en ontwikkelingsgesprekken. En niet te vergeten: ik mocht zelfs mijn onderzoek hier uitvoeren.”

4. Wat maakt je werk zo waardevol?

“We leveren maatwerk en zoeken per situatie naar de beste oplossing. Als je alleen de regels volgt, kan het nadelig zijn voor de burger. Wij kijken verder: vanuit die visie helpen we mensen met meestal financiële problemen op langere termijn. Zo dragen we bij aan het bestrijden van armoede.”

5. Heb je nog tips voor toekomstige stagiairs?

“Ga het doen, zet de stap en denk in mogelijkheden. Zo heb ik zelf ervaren dat de praktijk veel uitdagender was dan ik dacht. Ook wil ik ze meegeven: zet door. Er zijn momenten geweest waarop ik mezelf afvroeg of het me wel zou lukken, maar ik zei nooit nee. Achteraf merkte ik dan dat ik het goed had gedaan, dat heeft me zelfverzekerd gemaakt.”

Word collega van Sahaar

Bekijk onze vacatures. Of lees de verhalen van andere collega's.

Ontvang direct vacatures die bij jou passen!

Staat jouw droombaan er nu nog niet bij? Meld je hier aan voor een jobalert. Je ontvangt dan per e-mail de nieuwste vacatures die passen bij jouw wensen.