Jeroen Oosterhof

Jeroen Oosterhof

Senior beleidsadviseur/jurist omgevingsrecht

De projecten zijn keer op keer interessant, omdat het gemeentegebied erg divers is!

Werkt bij ons sinds

2010

Favoriete plek in Haarlemmermeer

Quatrebras te Badhoevedorp, een mooie wijk in aanbouw; Jeroen is trots op het resultaat

Fun fact

Deze autoliefhebber kun je spotten in zijn getunede Alfa Romeo Giulietta

Vijf vragen aan Jeroen

1. Wat doe je zoal als senior beleidsadviseur/jurist omgevingsrecht?

“Samen met mijn team stel ik bestemmingsplannen op, begeleid ik projecten bij de uitvoering ervan en zorg ik dat ze in procedure worden gebracht. Denk daarbij aan plannen voor de ontwikkeling van woningen, bedrijven- en kantoorterreinen. Waar nodig motiveer ik onze keuzes en vertegenwoordig ik de gemeente bij de Raad van State. Als ervaren jurist heb ik een helikopterview: ik leg verbanden tussen plannen, ontwikkelingen en casussen, doe de eindcontrole en zorg dat alles op elkaar afgestemd is. Werken collega's aan een soortgelijk plan? Dan signaleer ik het en breng ik ze met elkaar in contact. Verder geef ik adviezen over allerlei juridische kwesties rondom ontwikkelingen en help ik collega's – waaronder planologen en juristen – op weg. Verder denk ik op strategisch niveau mee bij nieuwe beleidsontwikkelingen, bijvoorbeeld over hoe wij omgaan met de stikstofproblematiek en energietransitie.”

2. En wat maakt jouw functie leuk?

“Het resultaat van mijn werk is tastbaar: projecten en plannen worden werkelijkheid. Ik kan eindeloos veel projecten in de gemeente aanwijzen waaraan ik heb meegewerkt. Zoals de omlegging van de A9 in Badhoevedorp, de grote woningbouwprojecten in Badhoevedorp en de ontwikkeling van Schiphol Trade Park. Daarnaast zijn er tal van kleinere ontwikkelingen die ik de afgelopen jaren samen met mijn collega's mogelijk heb gemaakt. De projecten zijn keer op keer interessant, omdat het gemeentegebied erg divers is!”

3. Kun je meer over het diverse gemeentegebied vertellen?

“Zeker weten. Ik vind het een boeiend gebied, omdat er in deze grote gemeente zowel stedelijke als landelijke ontwikkelingen plaatsvinden. De contrasten zijn dan ook erg groot. We werken aan projecten voor onze state-of-the-art luchthaven en voor alles wat daarbij hoort, zoals bedrijventerreinen, hotels en infrastructuur. Tegelijkertijd hebben we aandacht voor de agrariërs die slechts een aantal meter verderop hun bedrijf uitoefenen. De gemeente blijft ontwikkelen. Zo is er een woningbouwopgave van zo'n twintigduizend woningen vóór 2040. Aan mij en mijn team de taak om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden.”

4. En voor welke uitdagingen staat jouw team nog meer?

“Ruimte vinden voor energietransitie, om duurzame energie op te wekken. Nieuwe infrastructuur en wegen ontwikkelen, zodat auto's kunnen blijven rijden. Schiphol duurzaam laten groeien. En onze werkprocessen aanpassen bij steeds veranderende wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet. Volop dynamiek dus, voor mij en mijn twaalf collega-juristen.”

5. Wat voor collega's passen goed in jouw team?

“Mensen die maatschappelijke impact willen maken door projecten voor inwoners en bedrijven te realiseren. En die daarnaast graag werken in een politiek-bestuurlijke omgeving: we hebben invloed op besluiten en verantwoorden deze. Verder hebben ze een juridische of sociaalgeografische opleiding gevolgd. En kijken ze verder dan de grenzen van hun eigen takenpakket.”

Word collega van Jeroen

Bekijk onze vacatures. Of lees de verhalen van andere collega's.

Ontvang direct vacatures die bij jou passen!

Staat jouw droombaan er nu nog niet bij? Meld je hier aan voor een jobalert. Je ontvangt dan per e-mail de nieuwste vacatures die passen bij jouw wensen.