schaduw

Haarlemmermeer: een jonge gemeente met een rijke historie

Al sinds 1852 heeft Haarlemmermeer een speciale plek in de Nederlandse samenleving. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van onze nationale luchthaven Schiphol Airport, maar ook vanwege haar rijke historie is Haarlemmermeer in vele opzichten uniek. Het begon met de drooglegging van Haarlemmermeer en de komst van vele pioniers om het nieuwe land te bewerken. Ondernemend, saamhorig en innovatief zijn elementen die al vanaf toen diep in onze samenleving zijn geborgd. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste gemeenten van Nederland met zo’n 150.000 inwoners en 31 kernen in een gebied van het Noordzeekanaal tot aan de Kagerplassen.

Van agrarisch tot de dynamiek van de internationale handel en logistiek. Haarlemmermeer streeft ernaar een duurzame, innovatieve en dienstverlenende gemeente te zijn. We spelen in op de huidige trends en bereiden ons voor op de toekomst. We acteren vandaag al op de ontwikkelingen van morgen en daar passen we onze strategie op aan. Op die manier bieden wij onze burgers de beste dienstverlening en maken we van Haarlemmermeer een fijne gemeente om in te wonen, te werken en te recreëren.

De gemeente is volop in ontwikkeling en is in Nederland koploper op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. In Park 20|20 komen deze begrippen op zeer unieke wijze samen. Daarnaast betrekken we burgers steeds meer bij participatieprojecten. Samen met hen kijken we hoe onze woon-, werk- en leefgebieden steeds beter ingevuld kunnen worden. Hoewel we ons richten op de toekomst, wordt het verleden absoluut niet vergeten. Overal in de gemeente vind je de rijke historie terug. Hoe dat er nu uitziet kan je in onderstaande video zien.

Haarlemmermeer: een bewuste keuze

De gemeente Haarlemmermeer staat voor participeren en verbinden. Samen met onze burgers en bedrijven zoeken wij constant naar creatieve en duurzame ideeën om de leefomgeving te blijven verbeteren. We werken zo actief van buiten naar binnen.

Werken voor Haarlemmermeer is ‘Werken Vanuit De Bedoeling’. In onze gemeentelijke visie betekent dit, dat de mens – in dit geval onze burgers en bedrijven – centraal staat en niet de starre systeemwereld. Dit vraagt iets van ons allemaal en daarvoor hebben wij vijf belangrijke organisatiethema’s benoemd waarnaar wij met elkaar werken:

 • Van buiten naar binnen
  We weten wat er speelt in de samenleving en we spelen daar op in.
 • Wendbaar en flexibel
  We staan midden in de samenleving en anticiperen op de verrassingen van vandaag en de veranderingen van morgen.
 • Professioneel en waarden gedreven
  We verstaan ons vak en we doen ons werk vanuit gemeenschappelijke waarden. Dat betekent dat wij aanspreekbaar zijn op ons werk en dat we elkaar daar ook op kunnen aanspreken.
 • Beter voor Minder
  We staren ons niet blind op gewoontes en routines, maar we kijken altijd of wat we doen beter, slimmer of goedkoper kan.
 • Strategisch vermogen
  We willen ons strategisch vermogen constant vergroten. We hebben daarom allemaal de verantwoordelijkheid om vandaag na te denken over morgen en om samenhang te zoeken in het werk wat we doen.

Haarlemmermeer: Werken Vanuit De Bedoeling

Binnen de gemeentelijke muren staat ‘Werken Vanuit De Bedoeling’ als organisatiekoers centraal met als doel buiten naar binnen te halen. We zijn een zelfbewuste organisatie die bestuurlijke keuzes weet te vertalen in resultaat. In ons werk zijn we professioneel en waarden gedreven en altijd op zoek naar manieren om onze dienstverlening te optimaliseren.

Dat vragen we ook van onze nieuwe collega’s. Bij ons krijg je de kans echt iets voor de maatschappij te betekenen en draag je actief bij aan de ontwikkeling van deze dynamische gemeente. Spreekt dit je aan, dan nodigen we je graag uit om te reageren op de diverse kansen die wij jou bieden.

Contactinformatie

Bezoekadres
Raadhuisplein 1
2132 TZ Hoofddorp

Postadres
Postbus 250
2130 AG Hoofddorp

telefoon0900 - 1852
emailrecruitment@haarlemmermeer.nl
websitewww.haarlemmermeergemeente.nl