schaduw

Werktijden en verlof

We heten je welkom in de gemeentelijke werkomgeving van de toekomst. Waarbij je niet náár, maar áán het werk gaat. En waar of wanneer dat is? Dat is helemaal afhankelijk van je eigen doel en functie.

Flexibel en activiteitgericht werken

Als jouw functie het toelaat, heb je flexibele werktijden en werk je activiteitgericht. Dat betekent dat je werkt waar je op dat moment nodig bent of het best tot je recht komt. Bijvoorbeeld op kantoor voor een speciaal project, ergens buiten voor een afspraak of thuis omdat een rapport opperste concentratie vraagt. Activiteitgericht werken betekent ook dat je vanuit je agenda bepaalt hoe je het meest effectief werkt voor Haarlemmermeer. Wij bieden je de werkplek die daar het beste bij past.

Bekijk ook de video.

Vakantie-uren

Je hebt recht op vakantieverlof. Hoeveel precies, hangt af van het aantal uren dat je werkt. Het aantal verlofuren kun je uitbreiden via het Individueel Keuzebudget.

Ouderschapsverlof

Heb je een kind van zeven jaar of jonger? Dan heb je recht op ouderschapsverlof. Dit geldt ook voor een adoptie- of stiefkind. Tenminste, als het op hetzelfde adres als jij ingeschreven staat en jij het kind langere tijd opvoedt en verzorgt. Als je een meerling krijgt, heb je voor elk kind afzonderlijk recht op onbetaald ouderschapsverlof.

Mantelzorg

Werk, je eigen leven én mantelzorg. Deze combinatie kan behoorlijk pittig zijn. Ben jij mantelzorger? Bij gemeente Haarlemmermeer ondersteunen we je hierbij waar mogelijk. Sinds 2022 zijn we erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie door de stichting Werk & Mantelzorg. De stichting zet zich in voor werkgevers die mantelzorgvriendelijk willen werken. Bij ons houdt het in dat je samen met jouw manager kijkt naar wat jij nodig hebt om een goede balans te vinden tussen werk, je eigen leven én mantelzorg. Daarnaast kun je onze mantelzorgmakelaar in gesprek gaan over jouw situatie. Je krijgt ook een speciale uitnodiging voor de jaarlijkse Haarlemmermeerse Vitaliteitsdagen. Dit en meer bieden wij als mantelzorgvriendelijke organisatie.