Willemijn Ruedisulj

Willemijn Ruedisulj

Clustersecretaris Samenleving, Sport en Cultuur

We bouwden mijn takenpakket uit, waardoor mijn baan me bleef uitdagen.

Werkt bij ons sinds

2019

Favoriete plek in Haarlemmermeer

De Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder waar ze graag gaat suppen, vaak met een van haar kinderen of de hond voorop.

Fun fact

In haar vrije tijd maakt ze kledingstukken voor haarzelf en haar kinderen.

Vijf vragen aan Willemijn

1. Waarom past deze baan bij jou?

“Mijn doel is om gelukkig te zijn. Daarbij past een baan die ik goed kan combineren met mijn gezinsleven. Daarnaast krijg ik energie van faciliteren, regelen, organiseren, nadenken en een toegevoegde waarde leveren. Deze bezigheden komen allemaal terug in mijn functie van secretaris binnen het cluster Samenleving, Sport en Cultuur. Van het voorbereiden van de planning-en-controlcyclus tot het meelezen bij beleidsstukken en doen van verbetervoorstellen: ik stort me met veel plezier op mijn diverse takenpakket. Wat mijn baan bij de gemeente ook bijzonder maakt, is de maatschappelijke impact: ik zet me in voor inwoners.”

2. Wat maakt dat je in deze rol je werk en gezinsleven goed kunt combineren?

“Ik krijg de vrijheid om mijn dagen flexibel in te vullen. Zolang ik er maar voor zorg dat mijn werk op tijd af is en dat ik mijn uren maak. Tegelijkertijd zijn er volop mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en ontplooien. Toen ik startte als secretaresse, zag mijn clustermanager al snel dat ik meer in mijn mars had. We bouwden mijn takenpakket uit, waardoor mijn baan me bleef uitdagen. Uiteindelijk voerde ik bijna alle taken uit die horen bij een baan als clustersecretaris, dus kreeg ik de kans om door te groeien.”

3. Hoe heb je de sollicitatieprocedure ervaren?

“Erg positief. Ik solliciteerde in eerste instantie op een andere functie binnen de gemeente, maar het was geen optimale match. Wel zagen de interviewers dat ik goed paste binnen de organisatie en legden ze mijn cv voor aan mijn huidige manager. Ze nam contact op en we hadden meteen een klik: ik werd aangenomen. Dit is een typerend voorbeeld, omdat we binnen de gemeente verder denken dan de grenzen van ons eigen werkgebied. We zijn betrokken en blijven leren, groeien en verbeteren.”

4. Hoe blijf je je ontwikkelen?

“We hebben een portal met online trainingen die we kosteloos kunnen volgen, zowel individueel als in groepsverband. Hier heb ik meer geleerd over subsidies verwerven, presenteren, grenzen aangeven en brieven schrijven. Ik schrijf me maandelijks in voor minimaal één cursus: zo breid ik mijn kennis uit. Verder mogen we na goedkeuring van onze manager externe opleidingen volgen.”

5. Wat maakt de gemeente Haarlemmermeer voor jou een fijne werkplek?

“Ten eerste de betrokken collega's. Toen ik zwanger bleek te zijn, durfde ik het bijna niet te vertellen. Ik was namelijk nog maar kort in dienst. Maar mijn collega's reageerden enorm enthousiast en feliciteerden me, dat heeft echt indruk op me gemaakt. Ik ervaar de cultuur als mensgericht en toegankelijk. We krijgen veel vrijheid en waardering, daardoor presteren we beter.”

Word collega van Willemijn

Bekijk onze vacatures. Of lees de verhalen van andere collega's.

Ontvang direct vacatures die bij jou passen!

Staat jouw droombaan er nu nog niet bij? Meld je hier aan voor een jobalert. Je ontvangt dan per e-mail de nieuwste vacatures die passen bij jouw wensen.