Saliha Azouagh

Saliha Azouagh

Projectmanager

Al met al geef ik mijn baan een dikke 9: ik ervaar het meer als een hobby dan werk.

Werkt bij ons sinds

2001

Favoriete plek in Haarlemmermeer

Het restaurant aan de Toolenburgerplas met uitzicht op een van de mooie projecten waaraan ze met plezier heeft gewerkt

Fun fact

Saliha zet zich als lid van stichting heart for charity graag in voor mensen in de gemeente die in armoede leven

Vijf vragen aan Saliha

1. Werken bij de gemeente, waarom koos je ervoor?

“In eerste instantie om files en lange autoritten te vermijden; ik woon namelijk in de buurt. Toen ik solliciteerde naar de functie van projectmedewerker, had ik weinig verwachtingen: ik dacht dat werken bij de gemeente stoffig zou zijn. Meteen na mijn sollicitatiegesprek stelde ik deze verwachtingen bij. Ik werd rondgeleid en kreeg informatie over de werkzaamheden. Het werd me duidelijk dat het om dynamisch werk ging. Ik werd steeds enthousiaster. Uiteindelijk werd ik aangenomen en kwam ik in aanraking met diverse projecten, targets, doelgroepen, wetten, communicatiemiddelen en collega's. Om mijn indruk in één woord samen te vatten: wauw!”

2. En nu heb je je ontwikkeld tot projectmanager, hoe is dat verlopen?

“Van begin af aan werd ik goed begeleid en ondersteund door ervaren projectmanagers. Mijn manager zei al snel dat ik het hartstikke goed deed en potentie had om door te stromen. Die kans kreeg ik: ik mocht een opleiding tot projectmanager volgen en werd aangenomen als junior projectmanager. Door ervaring op te doen en aan te geven waar mijn ambities liggen, groeide ik in mijn rol. Opleidingen, zoals IPMA-projectmanagement, en interne cursussen op het gebied van bijvoorbeeld projectmatig werken, wet- en regelgeving, planologie en onderhandelen hielpen me daarbij.”

3. Wat maakt jouw functie leuk?

“Geen werkdag is hetzelfde en ik kom als eindverantwoordelijke in aanraking met verschillende mensen die ik samenbreng. Denk daarbij aan ambtenaren, inwoners, opdrachtgevers, engineers, juristen, directieleden en bestuurders. Ook de opdrachten zijn divers, waardoor ik me binnen mijn team inzet voor projecten waarin ik het best tot mijn recht kom. Al met al geef ik mijn baan een dikke 9: ik ervaar het meer als een hobby dan werk.”

4. En wat merken inwoners van gemeente Haarlemmermeer van jouw werk?

“We pakken projecten van a tot z op en realiseren ze; in mijn rol ben ik hiervoor integraal verantwoordelijk. Verkoopt de gemeente kavels aan particulieren? Dan begeleid ik bij de aankoop, het opstellen van contracten en voeren van gesprekken. Ook zorg ik in deze nieuwe wijken voor onder andere voldoende parkeerplaatsen, veilige oversteekplaatsen en een eenduidige uitstraling.

5. Wat kunnen nieuwe collega's verwachten?

“Volop ruimte om ambities waar te maken én goede begeleiding, mede door mij. Ik vind het leuk om mijn kennis en enthousiasme over te brengen aan junior projectmanagers en samen te sparren over ons mooie vak. Bij het cluster Projecten hebben we een hartelijke, warme groep met gezellige collega's die elkaar waarderen. Dat zie, voel en hoor je meteen. We helpen nieuwe teamleden te groeien door ze bijvoorbeeld mee te nemen tijdens werkdagen en trainingen aan te bieden.”

Word collega van Saliha

Bekijk onze vacatures. Of lees de verhalen van andere collega's.

Ontvang direct vacatures die bij jou passen!

Staat jouw droombaan er nu nog niet bij? Meld je hier aan voor een jobalert. Je ontvangt dan per e-mail de nieuwste vacatures die passen bij jouw wensen.