Jaap den Breejen

Jaap den Breejen

Teammanager bij het Ingenieursbureau

Potentie, ambitie en groei staan voorop en je krijgt de kans om te oefenen en proberen.

Werkt bij ons sinds

2004

Favoriete plek in Haarlemmermeer

De Geniedijk, een historische, groene en mooie plek grenzend aan de achterkant van zijn woning.

Fun fact

Jaap helpt zijn vier kinderen graag op weg bij schoolopdrachten door ieders talent te zien en te waarderen.

Vijf vragen aan Jaap

1. Waarom koos je voor een baan bij gemeente Haarlemmermeer?

“Ik woon er en kan dus fietsend naar kantoor. Heerlijk. Daarnaast is het gemeentegebied veelzijdig: dit maakt mijn werk afwisselend. Elk grond-, weg- of waterbouwproject heeft zijn eigen charme. Van projecten in het centrumgebied tot op het boerenland, en alles daartussenin. Verder zijn er binnen de gemeente volop ontwikkelingen rondom de luchthaven en worden er veel woningen gebouwd. En niet te vergeten: er is aandacht voor de ontwikkeling van werknemers. Potentie, ambitie en groei staan voorop en je krijgt de kans om te oefenen en proberen. Daar krijg ik energie van.”

2. Welk carrièrepad heb je binnen de gemeente bewandeld?

“In 2004 begon ik bij de gemeente als toezichthouder voor buitenwerk. De passie voor grond-, weg- en waterbouw zit in mijn genen: mijn hele familie werkt in deze sector. Na een tijdje werd ik op basis van mijn ambities aangenomen als werkvoorbereider. Ik specialiseerde me en ging een aantal jaren later aan de slag als projectleider. In deze functie groeide ik van junior naar senior en pakte ik steeds meer managementtaken op: ik ging meer aansturen en adviseren. Ik sprak mijn ambities uit en mocht een leiderschapstraining en intern trainingsprogramma voor aankomende managers volgen. Uiteindelijk schoof één van de teammanagers door naar de functie van clustermanager en werd ik aangenomen in mijn huidige functie. Zoals je merkt heb ik veel kansen gekregen. Die heb ik met beide handen aangepakt.”

3. Wat doe je als teammanager van het Ingenieursbureau?

“Bij het Ingenieursbureau werken ongeveer 65 collega's, aangestuurd door een clustermanager en drie teammanagers. Ik geef als teammanager leiding aan zo'n 28 medewerkers, verdeeld over drie teams: Reconstructie, Water en Specialistisch Advies. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat alle mensen het naar hun zin hebben, in hun kracht staan en optimaal kunnen werken. Gaat het niet goed? Dan ga ik met teamleden in gesprek. En als er bij opdrachten meningsverschillen zijn, grijp ik in. Ook voer ik goede gesprekken met werknemers over ambities, successen en ontwikkelpunten. Verder werf ik nieuwe teamleden, beoordeel ik cv's en voer ik selectiegesprekken. Tot slot sta ik klaar met inhoudelijk advies en help ik teamleden op weg.”

4. En waarom past deze baan bij jou?

“Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich gewaardeerd voelt, wat je functie of opleidingsniveau ook is. In mijn rol kan ik daaraan bijdragen. Door interesse te tonen en bijpraatmomenten te plannen, geef ik ieder teamlid persoonlijke aandacht. Ook geef ik medewerkers mee: werk samen, ontrafel de vraag achter de vraag, maak heldere afspraken en schep de juiste verwachtingen. Naar mijn mening de sleutels tot succes.”

5. Is er een moment in je carrière dat je echt is bijgebleven?

"Als projectleider gaf ik aan dat een opdracht niet haalbaar was. Ik wilde de juiste verwachtingen scheppen en een realistisch beeld geven. Dit zorgde voor enige onrust, omdat er al beloften waren gedaan naar de buitenwereld. Uiteindelijk gaf de directie aan dat ik gelijk had en waren de betrokken partijen blij met de heldere vooruitzichten. Dat voelde echt als een succes.”

Word collega van Jaap

Bekijk onze vacatures. Of lees de verhalen van andere collega's.

Ontvang direct vacatures die bij jou passen!

Staat jouw droombaan er nu nog niet bij? Meld je hier aan voor een jobalert. Je ontvangt dan per e-mail de nieuwste vacatures die passen bij jouw wensen.